Geschiedenis

Santino2

DE SPORTSCHOOL
Sokudo Gym is in 1981 opgericht door Ton Vriend. Er werd gestart in sporthal De Opgang in Hoorn. Al snel was de ruimte te klein en ontstond er behoefte aan een grotere faciliteit. Op een gegeven moment was het mogelijk om een pandje te huren op het Nieuwland in het centrum van Hoorn. Doordat het ledenaantal wederom groeide waren er al snel uitbreidingen nodig. Er werd toen een pand in de Leliestraat 6 erbij gehuurd. Eerst alleen de begane grond maar al snel werden de twee etages ook in gebruik genomen.

In 1995 had de sportschool op het Nieuwland zijn maximum bereikt. Omdat het aantal leden gestaag bleef groeien moest er in 2001 weer op zoek worden gegaan naar een grotere locatie. Deze werd gevonden op het huidige adres. In 2005 is de huidige sportschool grondig verbouwd. Door de successen van de sportschool en het feit dat Sokudo Gym steeds bekender werd nam het aantal leden sterk toe. In 2012 is de voorlopig laatste grote verbouwing gedaan. Het pand werd uitgebreid en omgetoverd tot wat het nu is: een prachtig sportinstituut voorzien van alle moderne faciliteiten. Klaar voor de toekomst.

De sporten
Oorspronkelijk zijn we gestart met kickboksen en al snel werd het boksen geïntroduceerd. Dit gebeurde in samenwerking met Ronald Vos, meervoudig Nederlands kampioen boksen en kandidaat voor de Olympische spelen. Inmiddels hebben we diverse activiteiten aan ons programma toegevoegd. Naast kickboksen en boksen geven wij nu ook cardiotrainingen, fitness en steps. Dat doen wij voor verschillende doelgroepen zoals heren, dames en jeugd.

Doelgroepen
Onze activiteiten waren in het begin voornamelijk gericht op particulieren. De laatste jaren hebben wij voor een aantal nieuwe doelgroepen speciale programma ’s ontwikkeld. Voor diverse bedrijven in Noord-Holland werken wij samen om voor werknemers programma’s om de fysieke conditie van werknemers te verbeteren. Daarnaast bieden wij ook voor scholen speciale programma’s aan.

De successen
Vandaag de dag is Sokudo Gym een succesvol sportinstituut met een professioneel team van goed opgeleide leraren. Ernesto Hoost, Ahmet Karakas, Tom Thuring, Frank Budding, Robin Vriend en Ton Vriend beschikken over vele jaren ervaring en hebben veel successen geboekt. De meest aansprekende zijn zonder meer die van Ernesto Hoost, die is uitgegroeid tot één van de bekendste kickboksers ter wereld en Esther Schouten die als bokster meerdere Europese en Wereldtitels heeft behaald.