Trainers

Ton Vriend
Mijn naam is Ton Vriend en ik heb in 1981 samen met mijn vrouw Sokudo Gym opgericht. Vroeger heb ik karate gedaan en toen in 1976 kickboksen geïntroduceerd werd in Nederland ben ik gaan kickboksen. Zelf ben ik begonnen met karate wedstrijden en later ook nog in kickboks wedstrijden. Verder heb ik als trainer veel mensen begeleid in de ring.

Mijn grootste successen zijn geweest: Ernesto Hoost, Ahmet Karakas, Esther Schouten, Dagmar Richardsson en Robin Vriend. Kickboksen vind ik een vormende sport, want je bent met deze sport op jezelf aangewezen. Je moet zelf de beslissingen nemen en je kan niemand anders de schuld geven. Ik geef nog steeds veel trainingen en werk graag met mensen individueel.

Robin Vriend
Mijn naam is Robin Vriend en ik train bij Sokudo Gym sinds 1990. Ton Vriend is mijn vader en ik moest een jaar kickboksen van hem. Uiteindelijk zijn dat er wat meer geworden. Ik heb veel wedstrijden gevochten en ook eenmaal voor de Europese titel gevochten in Engeland.

De bedoeling was dat ik door zou gaan met wedstrijden, maar anderzijds lonkte ook een carrière als trainer en daar heb ik voor gekozen. Uiteindelijk zal ik de sportschool gaan overnemen. Mijn CIOS-diploma heb ik gehaald en ben tevens sportmasseur. Ik doe veel aan krachttraining en begeleid ook de wedstrijdmensen. Kickboksen vind ik een geweldige sport en ik doe dit nog regelmatig.

Frank Budding
Mijn naam is Frank Budding en ik train sinds 1985 bij Sokudo Gym. Ik ben sportmasseur en ga mee naar de wedstrijden van Sokudo Gym vechters. Zelf heb ik voordat ik bij Sokudo Gym kwam jaren aan Pentjak-Silat gedaan. Trainen doe ik nog regelmatig. Les geven vind ik erg leuk want ik ben graag met mensen bezig.

John Vos
Mijn naam is John Vos en ik ben de broer van Ronald Vos. Ik bokste vroeger bij boksschool Gons in Hoorn. Zo kwam ik in contact met Ton Vriend en trainde ook wel eens mee. Ton had toen nog geen bokstrainer en zo ben ik uiteindelijk trainer geworden bij Sokudo Gym. Ik heb veel wedstrijden gevochten en behoorde tot de top van Nederland. Nu ben ik trainer en ondersteun mijn broer met lesgeven.

Tom Thuring
Mijn naam is Tom Thuring en train sinds 1986 bij Sokudo Gym. Ik trainde daarvoor vanaf 1977 in Amsterdam bij Jan Plas. Sinds 2001 geef ik les bij Sokudo Gym in zowel kickboksen en fitness, dit doe ik met erg veel plezier.

Zelf train ik ook nog steeds. Ik vind sfeer erg belangrijk zowel bij lesgeven als bij zelf trainen en die is dan ook erg goed bij Sokudo Gym. Trainen is leuk maar gezelligheid en een goede omgang met elkaar is ook belangrijk. Sport is inspanning maar ook ontspanning.

Ernesto Hoost
Ik ben Ernesto Hoost. In 1981 ben ik begonnen met kickboksen bij Ton Vriend en Dirk Bontekoe. Met hun uitstekende basis ben ik de wereld van het kickboksen ingetrokken en heb ik in mijn sport het hoogste bereikt.

Hier kun je wat meer over lezen op mijn websites www.ernestohoost.nl en www.ernestohoost.com.

Ik train nog regelmatig om fit en bij te blijven en heb hier nog steeds lol in. Verder begeleid ik ook een aantal vechters die overal ter wereld vechten. Ook geef ik regelmatig workshops en seminars in binnen- en buitenland. Door mijn reizen voor de sport heb ik alle continenten gezien en ik ben in landen geweest als Australië, Japan, VS, Canada, Iran, Brazilië, kortom het zijn er teveel om op te noemen. Bij Sokudo Gym geef ik een uur in de week les voor iedereen die wil weten hoe het is om de sport op wedstrijdniveau te beoefenen.

Ahmet Karakas
Mijn naam is Ahmet Karakas. Ik ben in 1983 begonnen als leerling bij Sokudo Gym. Daar trainde ik onder leiding van Ton Vriend en toen destijds Dirk Bontekoe. Vroeger sparde ik veel met Ernesto Hoost.

Verder ben ik tweemaal Nederlands kampioen geweest in het Full-contact en eenmaal Europees kampioen in het WKA. Inmiddels geef ik al weer 22 jaar les. Ik ben zelf ook ben ik nog vaak te vinden in de sportschool, want kickboksen vind ik nog steeds een fantastische sport.