Cardio trainingen

Santino2

Cardio trainingen worden vooral gedaan om calorieën te verbranden. Denk hierbij aan fietsen, hardlopen en roeien in de gymzaal. Cardio houdt je hart jong.

Voordelen van cardio-training:

– Je hart wordt sterker
– Je longcapaciteit wordt groter
– Je krijgt een sterkere conditie en een beter uithoudingsvermogen
– Je cholesterol en bloeddruk worden lager, waardoor je minder kans hebt op hart- en vaatziekten
– Je verbrandt calorieën, dus cardio helpt ook nog eens bij het vet verbranden.

Cardio is kort en krachtig. Het doet je hartslag stijgen. Deze oefeningen zijn in vergelijking met andere oefeningen zeer intensief en effectief. Vooral als je problemen hebt met overgewicht en/of diabetes. Op een snel tempo val je af en de kilo´s blijven er af. Door cardio-trainingen pak je niet alleen het overtollig vet probleem aan, maar ook direct problemen met bloeddruk en cholesterol. Twee vliegen in een klap dus!

DE TRAINING
Bij de trainingen overdag wordt er begonnen met een warming-up die gevolgd wordt door buik- en rugspieroefeningen. De duur is ongeveer 15 minuten en deze oefeningen worden altijd gegeven in de sportzaal. Hierna gaan we de fitnessruimte in en wordt er een circuittraining gegeven. In de avondlessen gaat het iets anders. Er wordt dan begonnen met een cardioblok van 10-15 minuten en dan wordt het circuit gevolgd. De oefeningen worden vervolgens op tijd gedaan. Hierna volgt een cardio-oefening. Deze is intensiever en kan bestaan uit lopen/rennen, fietsen, steppen of crossen. De training in de fitness duurt ongeveer 40 minuten en wordt afgesloten met rek- en strekoefeningen.

Dit gebeurt altijd onder leiding van een ervaren gediplomeerde instructeur. Alle oefeningen worden door ons aangegeven maar de zwaarte van de oefening bepaalt de cursist. Het grote voordeel hiervan is dat ieder dit op zijn eigen niveau doet. Het voordeel van het werken in een groep is dat er altijd begeleiding is en dat een groep altijd motiverend werkt. Je mag altijd een proefles meedoen om te kijken of het wat is voor jou.