Steps

Santino2

Bij Steps beweeg je je actief op muziek. Centraal staat het plezier om met een groep oefeningen op muziek uit te voeren. Door regelmatig step lessen te volgen, verbeter je je uithoudingsvermogen en conditie.

Dankzij de oefeningen versterk je je spieren, verbetert je coördinatie en vergroot je je longinhoud. Steps is een methode voor conditietraining die actief, uitdagend en plezierig is. Ook is dit een workout met een hoge intensiteit en een lage impact op het lichaam.

DE TRAINING
De les wordt gestart met een warming-up. In dit gedeelte doe je oefeningen die een goede doorbloeding van je spieren bevorderen en je hartslag en ademhaling verhogen. Ook let de instructeur op een goede steptechniek en -houding. Na de warming-up trainen we je uithoudingsvermogen door op een stevig tempo verschillende opstapvormen en figuren te maken.

Op deze manier vergroot je ook je coördinatievermogen. De les sluiten we af met een cool-down, waarbij we hartslag en ademhaling weer omlaag brengen. Met stretchoefeningen zorgen we dat je spieren de afvalstoffen goed afvoeren. Je verlaat de les dus weer heerlijk ontspannen.