Verslag gala in Steenwijk, zaterdag 21 februari 2015

Zaterdag, 21 februari reisden we af naar Steenwijk, daar moesten vechten: Maindrieu Venbroek – Santino Verbeek en Rob van Iwaarden. De mannen waren netjes op gewicht en na wat strubbelingen met de paspoorten, we moesten weer eens lid worden van bond nummer 211 en daar had Ton problemen mee. Maar goed het werd opgelost door de promotor.

De mannen ingetapet en Maindrieu moest het eerste. Hij was goed bij de les en opende de partij met veel goede stoten en hoeken, bewoog goed om zijn tegenstander heen en gaf hem eigenlijk geen enkele kans. Drie ronden lang bestookte Maindrieu zijn tegenstander en won deze leuke partij dan ook zonder problemen. Maindrieu je bent op de goede weg en gefeliciteerd met je overwinning.

Santino had veel getraind en was goed bij de les. Zijn tegenstander, Tom de Smet is samen met Tinus het grootste talent wat er op dit moment rond loopt in de 85-90 kilo klasse. Santino had als opdracht, dat hij het gevecht kort moest houden en zelf het iniatief moest nemen. Dit deed hij dan ook en kwam goed door met harde lowkicks en stoten. De eerste anderhalve minuut van de eerste ronde was Santino dan ook de betere vechter en hij sloeg zijn tegenstander aan en het zag er allemaal hoopvol uit. Halverwege de eerste ronde kwam Tom beter in de partij en wisselde veel van stand. Het gevecht veranderde heel subtiel en Tom bewoog meer naar voren en Tinus gaf hem ongewild meer ruimte, maar het bleef allemaal redelijk gelijk opgaan. In de tweede ronde moest Tinus meer gas geven. Er ontstond in het midden van de ring een slagenwisseling en Tom kwam door met een harde korte rechtse hoek, terwijl Tinus aanviel of wilde aanvallen. Deze trof doel en Tinus ging onderuit. Stond op na acht tellen maar was niet bij de les en de scheidsrechter stopte de partij dan ook terecht. Tja en daar sta je dan met al je dromen in duigen. Laten wij als begeleidend team stellen dat dit nu eenmaal kan gebeuren op de dit niveau en het had net zo goed andersom kunnen zijn. De heren waren aan elkaar gewaagd en hadden beiden een poeier in huis. Hij viel alleen aan de verkeerde kant, althans voor ons. Tinus je zal deze hobbel moeten nemen, het pad naar de top is er een met hobbels. Tom de Smet gefeliciteerd met de overwinning.

Rob was de laatste van de drie en de verwachtingen waren met name bij Rob hoog gespannen, want zijn laatste partij was en eentje van een zeer hoog niveau. Ongewild legde Rob hierdoor druk bij zichzelf. Echter voor een goede partij moet je er twee hebben en deze tegenstander lag Rob niet. Een bewegelijke jongen, die zich niet vast liet zetten. Neemt niet weg dat Rob de sterkere en betere vechter was. Dit wist Rob ook hij wilde zijn tegenstander snel naar het canvas hebben. In deze ijver verzuimde Rob zijn afstand goed te nemen en liep veel achter zijn stoten en hoeken aan. Neemt niet weg dat Rob de veel betere vechter was en alle drie ronden won. Rob gefeliciteerd met je overwinning.

Er was een grote schare fans meegereisd en dat is altijd goed voor de vechters. Mensen bedankt voor de support.

Ernesto-Robin-Frank bedankt voor de inzet en op naar het volgende gala.