Verslag van het Titelgevecht Santino Verbeek vs Dennis Ipema, zondag 17 februari.

Ernesto traint nagenoeg elke dag met Santino. Elke dag weer de klappen en trappen vangen. Het is niet niets en daar kan ik over meepraten. Robin pakt het op als Ernesto niet kan en gaat elke donderdag mee naar Utrecht om te sparren. Zaterdag was de weging en de persconferentie. Santino woog 82,50 en Dennis het maximum en dat was 85,50. Dennis weet zijn gewicht goed naar beneden te krijgen, want als hij in de ring staat schat ik hem toch eerder op de 90 dan de 85. Maar goed dat is nu eenmaal het spelletje, waar Tinus niet aan meekan doen in deze klasse, want hij is gewoon niet zwaar genoeg.

Zondag was de dag dat het moest gebeuren en we waren allemaal erg gespannen. Dennis Ipema is gewoon een stomper en een man die vooruit vecht. We wisten allemaal, dat dit gevecht voor Santino een hele zware pot zou worden, die beiden kanten op kon.

Robin was met Santino vooruit gegaan, omdat hij bij de openingsceremonie, 15.30 uur, aanwezig moest zijn. Enfin de ceremonie begon door technische problemen een drie kwartier later en iedereen was er, behalve Dennis Ipema. Dat was het eerste plaagstootje om het maar even zo te zeggen. Dennis traint bij de organisator en die hadden het zo geregeld dat Tinus de hele avond moest hangen en dat doet je natuurlijk geen goed. Dennis verscheen pas later op de avond, fris en fruitig. De opwarming begon, Robin maakte Santino los en nadat het zweetpunt was bereikt nam Ernesto het over. De stoten en trappen waren zoooo hard, dat het niet echt fijn was achter de pad’s. De handschoenen werden uitgereikt en we kregen de blauwe, terwijl we de rode moesten hebben. De uitdager is de blauwe hoek en Dennis, waande zich zeker al wereldkampioen. Robin maakte daar terecht opmerkingen over en ging niet akkoord en regelde het al snel, dat er rode handschoenen kwamen. Na dit tweede plaagstootje, ging de warming up door en Santino laadde zich goed op.

We moesten op en daar stond hij dan boven aan de catwalk. De muziek van de Godfather daverde door de zaal. Het was een indrukwekkende opkomst, maar eerlijk is eerlijk dat was die van Dennis ook. Daar stonden ze dan, neus aan neus. Dennis een halve kop groter. De eerste ronde liet Santino duidelijk zien dat hij was gekomen om te winnen . Stoten en trappen kwamen er goed uit en hij scoorde er goed op los. Vooral de low-kicks kwamen goed door. Dennis vocht eigenlijk precies zoals verwacht en daar ging Santino goed mee om en het publiek smulde ervan. In de pauze zagen we een klein scheurtje bij Tinus zijn rechteroog. Het zat aan de zijkant en dat kon geen kwaad. De cutman verzorgde dit netjes. Moet ook zeggen dat dit een prima service was van de organisatie. De tweede en derde ronde gingen over en weer. Dennis zijn neus zag er ook niet meer zo gaaf uit en het bloed stroomde eruit. Het ene moment kwam Tinus weer beter door en dan was het weer Dennis.

In de vierde ronde had Santino het erg zwaar maar vocht zich er goed door. In de aanloop naar de vijfde ronde wisten we allemaal dat het erom zou hangen en we pepte Santino op om het uiterste te gaan, immers dit was het moment om het te laten zien. Nou en dat heeft hij laten zien, want Santino trok alles uit de kast en won de laatste rond. De handschoenen gingen uit en we zagen Dennis met een verkrampt gezicht staan. Die bleek zijn duim te hebben gebroken. Tja, Tinus heeft een harde kop. Beiden vechter naar het midden van de ring en nu maar afwachten. Het was een split decision, maar Tinus kreeg hem en dar konden wij ons wel in vinden. Het was echt een close call maar Santino had veel gescoord met zijn low-kicks en dat heeft de doorslag gegeven. Een wereld titel gevecht betreft twee toppers en dat zal altijd een close call zijn, immers de ander is ook van wereldformaat.

Santino was en is de wereldkampioen bij de W.F.L. Wat een prestatie en we kunnen rustig stellen dat de jongen die Santino heet, een man is geworden. Fantastisch het was een strijd waar we allemaal van hebben genoten. Een wereldtitel gevecht waardig, want die win je niet ruim. Dennis ook gefeliciteerd want je bent ook een topper en je zal toch de opvolger worden van Santino bij de WFL.

Santino heeft nu aanbiedingen en zijn carrière zal worden voorgezet in het buitenland.

Ernesto, bedankt voor de inzet en het feit dat je hem zover hebt gekregen, jaja, ik weet het, teamwork, maar je inbreng van je ervaring is erg belangrijk en heeft er zeker toe bijgedragen dat Santino zo is gegroeid. Robin Vriend en Robin de fysiotherapeut, ook bedankt, want ook jullie bijdrage heeft er toe bijgedragen dat dit is bereikt.

We houden jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen over Santino. Op naar het volgend gala en dat is 10 maart.