Verslag van Kickboksgala 7 juli in Volendam.

Robin werd benaderd door Melvin Manhoeff om het gala in Volendam samen te doen. Melvin moest materiaal leveren voor Spike-tv en zo ontstond ” Road 2 Victory meets WFL “. Het ontaardde in mijn beleving in een prima georganiseerd gala met een fantastisch publiek en geweldige partijen.
Sokudo-gym had vijf vechters die avond en het gala werd geopend door een jeugdpartij van Gioia Bezem.

Gioia Bezem ging voor haar tweede partij op. Het was een leuke partij waarin twee jonge meiden lieten zien dat kickboksen en sport voor iedereen is. Stoten en trappen werden technisch goed uitgevoerd en de partij ging in onze beleving gelijk op. De jury zag dat anders en Gioa verloor de partij.

Tommy Sijszeling moest tegen een jongen van Ben Ali gym. Deze gym heeft altijd knokkers en Tommy was gewaarschuwd. Tommy is een slowstarter en moet op gang komen. Hij had de pech dat hij in de eerste ronde een spinning backfist kreeg, waardoor Tommy tegen acht tellen opliep. De eerste ronde ging dus de pottenbak in. De tweede rond gaf eigenlijk hetzelfde beeld. De derde rond viel het kwartje bij Tommy en ging hij eindelijk zijn ding doen. Zijn tegenstander was in de derde ronde een speelbal voor Tommy, maar het lukte net niet om deze jongen KO te slaan. Tommy verloor derhalve de partij op punten. Ik ben wel van mening dat de spinning backfist niet thuis hoort in de ring. Hij word altijd slecht uitgevoerd en raakt vaak met de onderarm en of elleboog. De uitvoerende vechter krijgt dan wel een vermaning, maar de schade is dan al aangericht.

Quinten Baerts moest tegen Murat een jongen, die jaren bij ons heeft getraind. Hij was van mening dat het gras ergens anders groener was. Quinten was een maatje te groot voor hem. Quinten maakt een goede groei door en wordt volwassen. Dit was goed te zien in deze partij. Hij luisterde goed en maakte goed gebruikte de ring. Ving zijn tegenstander op met de linkse directie en volgde met trappen. Na een clinch ontstond er een scheurtje in het hoofd van Murat en het bloed gutste eruit. De dokter oordeelde dat hij verder kon. Drie rondes lang domineerde Quinten de partij en won deze dan ook op punten.

Max Thuring was ook weer van de partij, ondanks wat rugklachten. Na even lekker te zijn los gestoten stond Max weer in de ring tegen een langere tegenstander. Max is een technische vechter die het spelletje goed begrijpt. Max kan eigenlijk alles goed en dat merkte zijn tegenstander ook. Low kicks stoten en knieën kwamen in een hoog tempo op deze jongen af. Drie ronden lang kreeg hij een pak rammel van Max. Oog dicht en been dik, het was niet fijn voor hem. Max won deze leuke pot dan ook unaniem op punten.

Santino Verbeek ging ondanks een vervelende blessure toch de ring in en hij moest tegen een jongen van Superpro. Deze jongen kwam op in een western outfit met klompen en hij ging gestrekt de ring weer uit. Tjeetje wat een pot. Santino begon meteen lekker en zat goed in zijn vel. Veel stoten en trappen over en weer, waarbij Tinus toch net even beter doorkwam. In de tweede ronde na een slagenwisseling stapte Tinus iets terug en trapte met zijn rechter been op het hoofd van zijn tegenstander. Die jongen ging zooooo zwaar neer. Gelukkig kwam hij na enkele minuten weer bij en was verder alles goed met hem. Tinus je kan met een lekker gevoel op vakantie gaan.

Zo dat was het laatste gala voor de vakantie en laten we hopen dat deze samenwerking weer een gevolg krijgt. Er zijn dingen die verbeterd moeten worden, maar samenwerken kost tijd en moeite.

Natuurljk willen we ook alle sponsoren weer bedanken want zonder jullie is het niet mogelijk om zo’n evenement neer te zetten.

Hoofdsponsor:
Ben Sier afbouw

Co sponsoren:
KVZ stucadoors
Atlaspartijgoederen.nl
Bond Schilders
Baerts afbouw
P. Keizer timmerwerken
Mount nutrition
Bont timmerwerken
Tol en Smit afbouwbedrijf
Hype Fitness

En wat heeft het team weer gewerkt. Mannen en vrouwen namens Road2Victory bedankt, want zonder jullie hulp en inzet is het neerzetten een gala niet mogelijk. Ik wil jullie wel bij naam noemen maar het zijn er zoooo veel 🙂

Ook in de kleedkamer Ernesto, Ahmet, Tom en Frank, bedankt. Robin, de fysiotherapiepeut, bedankt voor het werk op de achtergrond met Santino.

Op naar het volgende gala en die is op 8 december in de Weyver in Hoogwoud.