Verslag van Road to Victory zaterdag 17-02.

Het is altijd een zenuwslopend ding, dat organiseren van een gala. Het is zeker zo dat Robin op dit moment bijna alles regelt, maar met het reilen en zeilen van de vechters ben ik nog actief. Zo wordt je dan ook geconfronteerd met teleurstelling, waar je geen kant mee opkan. Er werden drie tegenstanders afgebeld. Dit betrof Liesbeth Fledderus, Ilona Weel en Kevin Haarms. Deze mensen hebben keihard getraind, op hun gewicht gelet en geleefd als een monnik. Krijg je in de laatste week te horen dat je tegenstander heeft afgebeld en dat doet pijn. Maar goed de andere vechters hadden een partij en Brain van der Gracht kreeg vrijdag te horen dat hij ook een partij kon draaien, want er was iemand uitgevallen.

Hassanah Westra was degene die de spits mocht afbijten. Hassanah is een dame van -53 kilo en heeft het niet altijd even makkelijk in de training. Ze staat altijd tegen grotere en zwaardere tegenstanders en dan is het moeilijk om te bepalen waar je als vechter staat. Vandaar mijn opmerking tegen haar Hassanah, je staat tegen een kleinere tegenstander en dat moet lekker zijn. Nou dat was het dan ook. Sannah was goed bij de les en opende meteen in de vooruit. Goed stotend en trappen dwong ze haar tegenstander goed in haar achteruit. Dit ging in de tweede rond net zo en in de derde ronde ging er nog een schepje bovenop en stond haar tegenstander te wankelen. Hassanah won deze partij dan ook terecht op punten.

Brian van der Gracht is een jongen die een vechtershart heeft en graag de ring in wil, maar technisch gezien nog het een en ander kan verbeteren. Dat neemt niet weg, dat Brian over een paar goede handen beschikt en dat merkte zijn tegenstander dan ook. Brian kwam meerdere keren hard door en kreeg zijn tegenstander enkele keren aan het wankelen. Dit ging over drie rondes door en ook Brian won zijn partij dan ook op punten. Brian top en klasse wat je laat zien maar nu eens een half jaartje consequent de techniek lessen volgen.

Tommy Sijzeling is een jongen die zich op zijn manier ontwikkeld als vechter. Tommy is lang en heeft een goed overzicht. Zijn tegenstander was ook een lange jongen en de grap was dat beiden het gevecht kort maakte. Hierdoor beperkte Tommy de mogelijkheid van het geven van goede stoten, echter kwamen de opstoten goed door en daar scoorde Tommy dan ook goed mee. De eerste ronde had Tommy dan ook gewonnen en dan ga je altijd makkelijker de tweede ronde in. Halverwege de tweede ronde was er een clinch en het was volgens mij een opstoot en de wenkbrauw van Tommy zijn tegenstander ging open. Het was een gapende wond en die bloedde hevig. Dokter erbij en de partij werd gestaakt. De trainer van die jongen ging helemaal uit zijn plaat, schandalig alsof die jongen er wat aan kon doen. Dit gebeurt en het is niet anders. Tommy gefeliciteerd met de technische knock-out.

Robin Gongrijp is een echte Westfries, nuchter en zakelijk . Robin kijkt goed en vecht vooruit. Zo ook in deze partij. Robin ging meteen in de hoogste versnelling en haalde vernietigend uit met een paar hoeken en stoten die goed doel troffen. Tegenstander neer, acht tellen en de partij ging door. Ook nu liet Robin er geen gras over groeien en raakte zijn tegenstander wederom vol. Hierdoor ging de tegenstander voor de tweede keer neer en einde partij. Winnaar op knock-out Robin Gongrijp.

Quinten is een jongen met een vechtershart, sterk en ook wel een beetje eigenwijs. Quinten loopt graag vooruit en wil meteen knokken. Het probleem is dat zijn tegenstander dat ook wilde en deed Het wordt dan dus een kwestie van goed kijken en proberen je tegenstander uit het ritme te halen. Op zich deed Quinten dat best wel goed. Zo lang hij maar deed wat de hoek verlangde , het trappen naar het voorste been en lengte houden Echter ging hij ook teveel in de fout door achter zijn stoten aan te lopen en dan afklemmen. Quinten verzaakte in deze partij zichzelf op de goede afstand te zetten, zodat hij met goede stoten kon doorkomen. In de tweede rond kwam Quinten ten val en zijn tegenstander sloeg onmiddellijk en raakte de op de grondliggende Quinten. Schandalig gedrag en niet te tolereren. De scheids deed er echter niets mee. Ik maakte in de pauze uiteraard hier een opmerking over en kreeg te horen dat zij het wel had gezien? Tja, dan moet je er wat aan doen, dit soort gedrag moet je afstraffen en meteen een openbare waarschuwing geven. Iemand in zijn kruis trappen kan gebeuren maar slaan naar een op de grond liggende tegenstander is gewoon een opzettelijke handeling. In de derde rond bracht Quinten zijn tegenstander goed in de problemen maar kreeg hem net niet neer. Gezien het hele verloop van de drie ronden waren wij toch wel in de veronderstelling dat hij gewonnen had. Quinten was de aanvallende vechter, had meer gescoord, haalde zijn tegenstander bijna neer, maar de jury in al zijn wijsheid, besliste anders en gaf de partij onbeslist.

Antonie van Splunter is een jongen met een goede conditie, goed kijkt en houd het tempo hoog . Zo ook in deze partij. Tony gebruikte de ring goed en hield het tempo hoog. Ik heb helaas niet de hele partij gezien, maar hoorde dat Antonie, wederom een gedegen partij neerzette. Goed stotend en trappen zijn tegenstander onder druk hield. De ring goed gebruikte en zo zijn punten voorsprong goed opbouwde. Antonie won deze partij op punten. Zoals het er nu uitziet vecht Tony binnenkort een partij in Griekenland.

Santino Verbeek zou eigenlijk volgende week in Hoofddorp moeten vechten, maar dat gala werd afgelast. De tegenstander van de Griek was geschorst en zo ontstond deze partij. Beiden kemphanen hadden elkaar al eens eerder in Hoogwoud ontmoet en wij wisten dat deze Griek een hele gevaarlijk en sterke jongen is. Santino wist dit maar liet in de eerste ronde meteen zien wie hij was. Goed stoten, goed trappend naar het voorste been, domineerde Santino deze ronde. De tweede ronde bleef Santino goed scoren met de low-kicks en het been van de Griek zwol flink op. De derde ronde wist de Griek ook dat hij achter stond en begon met een offensief. Het is echt een sterke jongen, want hij bleef komen en antwoorden op Santino. Enfin de partij was afgelopen en wij wilde Santino, die de partij volgens ons zonder problemen had gewonnen de handschoenen uitdoen om de beker in ontvangst te nemen. Wordt de partij onbeslist gegeven en kwam er een vierde beslissende ronde.. Zo jammer, dat een jurylid niet weet dat als je een voorste been treft, dit punten geeft. Santino stond een staatlengte voor, maar goed, Santino pakte zich goed bij elkaar en begon aan de vierde ronde. Nu liet hij goed zien dat hij de vechter was die ging en wilde winnen. Santino hield goed het midden van de ring en pakte zijn puntjes nu goed bij elkaar en won deze ronde. Het jurylid had nu kennelijk wel goed opgelet en Santino won deze partij dan ook zeer terecht. De Griek verdiend wel een compliment, want wat is deze man sterk en wat een leuke sportieve vechter. De partij was dan ook een waardige afsluiting van een mooi een goed georganiseerd gala, door onze promotor Robin Vriend.

Robin had ook als organisatie een primeur en dat was de Autoriteit Vechtsport voor het eerst op een gala was. De overheid begint nu langzaam vat te krijgen op het kickboksen en is nu bezig om een goede database in te richten waar het doen en laten van alle vechters in Nederland in komen te staan. Zo zet ook het kickboksen de eerste stappen ( eindelijk ) naar een betere organisatie wat de vechters allemaal ten goede zal komen. Deze Autoriteit zal ook bij ons op de sportschool komen om zo ook meer inzicht te krijgen omtrent trainingen enz.

Tot slot nog even een opmerking over een sportschool uit Utrecht. Deze komen met drie vechters en alle vechters te zwaar, niet een kilootje meer, maar eentje zelfs vijf kilo te zwaar. Het is gewoon schandalig dit soort gedrag en dan ook nog een trainer, die gewoon staat te vertellen dat het niet zijn probleem is. Het moge duidelijk zijn dat deze sportschool niet meer welkom is op ons gala en eigenlijk zou zo een sportschool gewoon voor een jaar geschorst moeten worden.

Robin-Ahmet-Frank-Franklyn-Samir-Frans en Tolga, bedankt voor de assistentie in de kleedkamer met het tapen en losstoten van de vechters. Jullie inzet heeft er zeker toe bijgedragen dat onze vechters zo goed hebben gepresteerd, want we hebben geen enkele partij verloren.

Fred-Arnoud-Richard-Sander-Bianca-Anne-Mieke-Antita-Edmar-Nemanja-Cecilia en Rui. Het opbouwen, assisteren en afbouwen gaat zo goed en zo soepel. Top gewoon.

Sander- Arnoud en Richard even een apart bedankje, want door jullie worden de vechters voorzien van handschoenen en staan ze op tijd klaar, mede hierdoor loopt zo avond lekker soepel.

Op naar de volgende keer en dat wordt zaterdag 7 juli een gala in Volendam.