Verslag van Volendam

Robin, heeft alles omgegooid en het is een tijdje geleden, Road to Victory geworden. Nou en dat is eerlijk gezegd ook wel op hem van toepassing. De volgende stap van deze Road was dat hij zijn vleugels uitsloeg naar een andere plaats. Werd na Hoogwoud al Hoorn toegevoegd aan zijn Road, werd nu Volendam aan de lijst toegevoegd. Volendam kan terugkijken op een topgala met een heel vriendelijk publiek. De gemeente verleende goed medewerking en ook de diverse controlerende instanties waren uiterst tevreden over de avond. Zeker een verdienste van de organisatie en het team wat er omheen hangt. Top.

De eerste die van ons de ring in moest was Gioia Bezem, 11 jaar een twee turfen hoog. Het is het jongste lid wat ooit voor Sokudo-gym is uitgekomen. Haar tegenstander was een meisje wat toch fysiek even meer ontwikkeld was dan Gioia. Gioia opende de partij met leuke en snelle combinaties en er ontstond een leuke partij van beide kanten. Zo lieten deze twee meiden ook zien dat je op deze leeftijd ook een leuke wedstrijd kan neerzetten. Daar het een demopartij was de uitslag onbeslist.

Merlijn Levering was lekker nerveus met het losstoten en had er zin in. Zijn tegenstander was een goed fysiek ontwikkelde jongen. Agressief goed boksen en trappend liet hij meteen van het begin aan zien dat hij was gekomen om te winnen. Merlijn kon hier niet zo goed mee omgaan en liet zich door de ring drijven. Probeerde van alles, maar zijn tegenstander gaf hem geen kans en de partij eindige in de tweede rond door een TKO van Merlijn. Dat klinkt erger dan het was, want de scheidsrechter neemt geen risico met jeugd en de partij wordt al snel gestaakt als er veel verschil is.

Tommy Sijzeling had een inval partij gekregen en dat is toch altijd moeilijk. Ik had Tommy even goed verteld hoe de vork in de steel zat en dat was niet tegen dovemans oren gezegd. Tommy opende goed stotend en trappend en had maar een missie en dat was de partij zo snel mogelijk te beëindigen. In de hoek probeerde we wat vat op Tommy te krijgen op hem, maar Tommy was ontketend. Op zich deed hij dit erg goed, maar dingen kunnen makkelijker als hij ook een beetje luistert naar zijn hoek. Neemt niet weg dat hij zijn tegenstander geen enkele kans kreeg en de partij op een TKO won in de derde ronde.

Liesbeth Fledderus heeft er altijd zin in. Vol zelfvertrouwen en adrenaline was ze klaar om de ring in te gaan. Haar opdracht was om goed vooruit te vechten en aan te sluiten in het gevecht. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd en Liesbeth vocht goed vooruit met goede stoten en trappen. Haar tegenstandster was ook niet gekomen om te verliezen en vocht goed mee, maar moest toch het onderspit delven tegen een ontketenende Liesbeth.

Antonie Splunter, 32 jaar, is een vechter die wat later is begonnen, maar wat ontwikkeld deze jongen goed. Hij had een sterkte jongen getroffen die hem vanaf de eerste minuut onder het canvas wilde stoppen. Antonie kan daar als geen ander mee omgaan en vocht goed achter uit en trof deze jongen met stoten en low-kicks. Hij bouwde zijn voorsprong goed uit en won elke rond. De uitslag was derhalve dan ook unaniem. Winnaar op punten Antonie.

Quinten Bearts, net 16 jaar geworden, moest tegen een tegenstander van 18 jaar en dat verschil kon je terugzien. Het is allemaal net even ietsje krachtiger. Dat neemt echter niet weg dat er zich een gevecht ontplooide, waar de vonken van afsprongen. Quinten vocht in de eerste ronde goed mee en de stoten en trappen gingen over en weer, waarbij Quinten toch wel de overheersen vechter was. De tweede rond wederom een spektakel van beide kanten, maar Quinten zijn tegenstander was fysiek gewoon iets sterker en dat kon je zien, met name in de derde rond. Neemt niet weg dat Quinten heeft laten zien over een vechtershart te beschikken. Quinten verloor zijn partij op punten, maar dit soort partijen maken een vechter sterker. Quinten ik heb van je genoten en jij gaat er wel komen, want techniek kunnen we je leren, maar het hebben van karakter en vechtlust daar moet je over beschikken en dat heb je genoeg.

Maindrian Venbroek is zo een jongen, die het vechten tot een tweede natuur heeft gemaakt. Hij was door blessures langere tijd niet in staat geweest om te trainen, maar wilde toch wel weer even in de ring. Hij had een wat kleinere tegenstander die goed kon boksen. Maindrian is gewoon een knokker en ging meteen de strijd aan met stoten en trappen en trok de eerste ronde goed naar zich toe. De tweede ronde werd er ietsje meer geclinched, want dan kon zijn tegenstander niet en de knieën die Maindrian plaatste kwamen goed door. De derde rond had Maindrian het conditioneel moeilijk, maar hij kwam deze ronde goed door en won de partij dan ook unaniem op punten.

Santino Verbeek was goed los gestoten door Ernesto. De partij was een rematch tussen beiden vechters. Een tijd geleden hadden ze al elkaar een keertje getroffen en toen won Santino. De eerste ronde was Santino absoluut de overheersende vechter. Met goede stoot- en trapcombinatie bestookte hij zijn tegenstander en die moest in zijn achteruit. De tweede ronde zette Tinus dit goed door maar halverwege begon zijn tegenstander meer terug te komen en was het Santino die meer in de verdediging werd gedwongen. De derde rond begon goed, maar Santino liet zijn tegenstander toch weer teveel komen en maakte het zichzelf daardoor weer veel te moeilijk. Een keiharde combinatie van Santino kwam goed door, maar kon het gevecht niet beslissen. De uitslag was een onbeslist en daar konden wij goed meeleven. Al moet gezegd worden dat Tinus toch wel de meeste treffers plaatste. De fout die hij maakt is dat hij teveel achteruit gaat en dat moet je niet doen en aangezien het een jury sport is, zijn dit dingen die meespelen. Santino het is een partij waar je in mijn beleving veel van kan leren en gebruik dit gegeven om in Japen eind november je naam te vestigen, want dat kan je en dat MOET je.

Iedereen, Ernesto, Ahmet, Robin, Tolga, Tom, Fred, Sander, Bianca, Anne, Richard, Arnoud, Edmar, Rui, Dennis, Carlo, Tommy, Kim, Turkan, Anita, Mieke, Mai Lan, Miranda, Ivy en iedereen die ik toch nog vergeten ben, bedankt voor de inzet, want mede door deze inzet is het gala zo een succes geworden. Op naar de volgende en die staat gepland voor 17 februari 2018 in Hoogwoud