Verslag Zonnehuis, Amsterdam.

Hier het verslag van het kickboksen in het Zonnehuis, Amsterdam.

Jorien was als begeleidster met de meiden vooruit. Ilona en Myrthe waren netjes op gewicht. Myrthe haar tegenstander waar ze me was gematcht liet het afweten en er werd weer volop gewisseld, maar er was een tegenstander gevonden.

Ilona moest al eerste aan de bak. We hadden Ilona al gewaarschuwd dat het een meid was die het tempo niet zou schuwen en Ilona de opdracht meegegeven haar dan op te vangen met een low-kick. Dit bleek echter tegen dovemansoren te zijn gezegd, want de eerste ronde verzaakte ze dat, hierdoor moest Ilona achteruit en liep ze achter de feiten aan. In de tweede ronde haar opgepept en verteld dat ze druk moest uitoefenen. Dat deed ze op zich wel maar bleef toch weer hangen en volgde haar niet goed. Ze was gewoon niet gretig genoeg en het ging te veel op de counter. Maar won in onze beleving toch de tweede ronde. De derde ronde moest ze alles geven en als ze die ronde zou winnen dan kon de winst behaald worden. Nu in de derde ronde vocht ilona zoals we gewend waren. Domineerde de partij en met name de laatste minuut was ze toch erg duidelijk de sterkste. Ze kreeg haar echter niet neer, ondanks goede knieën en rake stoten,waardoor haar tegenstander in de touwen hing. Tja en dan de uitslag werd dus verloren gegeven. Nou het is niet anders, maar wij en een heleboel anderen zagen dit toch wel anders. Het moet mij ook toch ook even van het hart, want het jurylid aan mijn rechterkant zat gewoon de hele tijd op zijn pc te kijken in plaats van hetgeen in de ring plaatsvond. Zo jammer, want hoe je dan tot een oordeel moet komen is mij niet helemaal duidelijk.

Myrthe moest tegen een kleinere tegenstander en die kreeg eigenlijk dezelfde boodschap mee als Ilona. Let op het tempo en dat deed Myrthe dan ook en ving haar tegenstander goed op met stoten en hoeken. Op een gegeven moment kreeg Myrthe haar tegenstander een goeie stoot en ze stopte ermee en de scheids wist er even geen raad mee. Ik de scheids manen tot tellen en dat deed hij dan ook. Na de acht tellen vroeg hij of het weer ging en ze vertelde dat ze in wat scherps had gestaan. De scheids op zijn knieën en zoeken. Het was te gek voor woorden. Dit duurde al met al een minuut of zo en hij was de regie even kwijt. Werd toen aangemaand door de hoofdjury dat de partij moest doorgaan. De overigens terechte tellen werden gedegradeerd tot herstel tellen ??? Gelukkig liet Myrthe zich niet van de wijs brengen en bleef ze goed vooruit vechten. In de derde ronde was het na een paar harde stoten en hoeken klaar en werd haar tegenstander uitgeteld. Dus Myrthe winnaar op TKO.

Jorien en Max bedankt voor de inzet en op naar het volgende gala en dat is zondag 17 februari in Almere. Daar vecht Santino tegen Dennis Ipema.