Boksen is de ideale combinatie van conditie- en krachttraining waarbij de stand van je voeten van essentieel belang is. Anders dan bij kickboksen worden bij het boksen de benen niet gebruikt. Je werkt met boksen hard aan jouw conditie en verbrandt veel calorieën. Deze lessen hebben wij in alle niveaus van beginners tot gevorderd. Om je meer wegwijs te maken in de soorten boksen die wij aanbieden hebben wij hieronder per soort een aantal voordelen voor je opgesomd. 

Voordelen zaktraining boksen:

Door middel van zaktraining leert men boksen zónder lichamelijk contact. Men leert de techniek op een zak waardoor je de hand-oog coördinatie sneller onder controle hebt en de stap naar techniek training makkelijker kan worden gemaakt. Ook bij de zaktraining wordt de conditie optimaal verbetert.

vinkje Opbouwen van conditie en kracht

vinkje Voel je energiek en sterk

vinkje Minder stress

vinkje Vechtsport leren zonder lichamelijk contact

Boksen techniek:


Door middel van techniek training leert men boksen met lichamelijk contact. Er wordt getraind om aan te vallen maar ook te verdedigen. Het opbouwen van conditie en hand-oog coördinatie zijn twee belangrijke voordelen van boksen techniek.

vinkje Hand, oog en voet coördinatie verbeteren

vinkje Conditie en kracht opbouwen

vinkje Mentale weerbaarheid opbouwen

vinkje Vechtsport leren met lichamelijk contact

Gratis proefles

Bij Sokudo Gym Hoorn is het voor iedereen die geïnteresseerd is in kickboksen of boksen mogelijk om een gratis proefles aan te vragen. Vraag dus nu je gratis proefles aan! Gratis proefles

Meer informatie over boksen

 

Bij boksen gebruik je net als bij het kickboksen je handschoenen, alleen iets dat gelijk opvalt is dat dat de boksers daar hoofdbeschermers hebben.

 

Boksen is een intensieve coaching voor je hele lichaam. Het verbetert je fysiologisch prestatievermogen en het is goed voor bloedsomloop en ademhaling. Ook kan de sport psychische voordelen bevorderen zoals zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en zelfbeheersing. Op het eerste gezicht lijkt boksen een gevaarlijke sport met veel blessures. Het aantal blessures in de bokssport is ver beneden het landelijk gemiddelde van alle sporten. Boksen is een sport voor iedereen die graag beweegt en zowel geestelijk als lichamelijk een uitdaging zoekt.

 

De veelzijdigheid van het boksen maakt het tot een van de efficiëntere vechtsporten terwijl het wedstrijdelement een breed publiek aanspreekt. In het boksen worden alleen stoten geaccepteerd. Waar veel verdedigingssporten de fysieke factor onderschatten wordt binnen het boksen juist veel aandacht geschonken aan conditie, snelheid, kracht en evenwicht. Dit geheel wordt zo gecombineerd dat je na elke les een goede algemene workout hebt genoten en efficiënte verdedigingstechnieken hebt geleerd.

 

Doordat je verschillende bokstechnieken en meerdere oefeningen met het eigen lichaamsgewicht doet word je conditie, kracht en uithoudingsvermogen beter. Gevorderde boksers hebben ook veel baat bij bijvoorbeeld zaktraining. Zij verfijnen hun technieken, zorgen ervoor dat hun conditie op pijl blijft en werken aan explosiviteit en snelheid.

 

Lid worden? Bekijk dan hier onze abonnementen.
Abonnementen