Kickboksen is een leuke sport voor kinderen van 5 tot en met 14 jaar. In deze tijden waarin kinderen minder bewegen is een kickbokstraining de perfecte uitlaatklep om frustratie, agressie of stress op een gecontroleerde manier kwijt te raken. Tijdens de lessen wordt er respectvol met elkaar omgegaan. Respect voor de leraar, respect voor elkaar en voor de trainingsruimte. Door de discipline tijdens de lessen leren kinderen gedisciplineerder omgaan met verschillende situaties.

Rene Opstals Photography - Sokudo 4 star groot--29

Voordelen Jeugd:

Bij Sokudo Gym is het voor alle jeugd mogelijk om te kickboksen. Door middel van verschillende lessen in leeftijdscategorieën is het niveau altijd op maat en leuk voor uw kind. De voordelen van jeugd kickboksen voor uw kind zijn dat het zelfvertrouwen wordt verbeterd, conditie en kracht wordt opgebouwd en de zelfbeheersing en discipline worden verbeterd.
vinkje Zelfbeheersing en discipline verbeteren

vinkje Hand, oog en voet coördinatie verbeteren

vinkje Zelfvertrouwen verbeteren

vinkje Conditie en kracht opbouwen

Ouder/Kind:
Voor ouders en kinderen is het mogelijk om samen te trainen. Tijdens de ouder/kind training worden er verschillende oefeningen op of naast de zak uitgevoerd. De ouder/kind trainingen zorgt voor een leuke quality time met je kind, leren jou en je kind op een speelse wijze kickboksen en is een goede uitlaatklep voor beide.

vinkje Quality time met je kind

vinkje Vechtsport leren op een speelse wijze

vinkje Goede uitlaatklep

Gratis proefles

Bij Sokudo Gym Hoorn is het voor iedereen die geïnteresseerd is in kickboksen of boksen mogelijk om een gratis proefles aan te vragen. Vraag dus nu je gratis proefles aan! Gratis proefles

Meer informatie over jeugd

 

Kickboksen is een populaire vechtsport voor jong en oud en is ontstaan in Thailand en de USA. Bij deze sport mogen naast boks technieken ook traptechnieken gebruikt worden. Het beoefenen van kickboksen is onder andere goed voor je algehele conditie, spieropbouw, coördinatie, lenigheid en zelfvertrouwen. Bij Kickboksen maakt men gebruik van de vuisten, de voeten en het scheenbeen.

 

Deze vechtsport is ooit ontstaan als een samenvoeging van verschillende vechtsporten zoals boksen, Muay Thai en Kung Fu. Het kickboksen werd vervolgens gebruikt als sport om verschillende stijlen vechtsporters met elkaar te kunnen meten.

 

Kickboksen is een contactsport en daarom is ook zelfbeheersing heel belangrijk. Deze lessen zijn gespecialiseerd voor de jongeren vanaf 5 jaar. Zij krijgen voornamelijk technieken en spelsparvormen, er wordt dus nooit voluit gespard. Naast deze vormen van Thai/ kickboksen, krijgen de leerlingen padstrainingen, trapkussen oefeningen en ook zaktrainingen. Plezier en samenwerking in combinatie met sport en spel blijven een factor spelen in de lessen.

 

Beheersing en sportiviteit staan bij jeugdkickboksen voorop, de lessen worden daarom ook op een speelse maar effectieve manier gegeven. Tijdens een coaching zal er door verschillende speelvormen de verschillende stoot technieken aangeleerd. Het vechtspel wordt gebruikt als instrument voor persoonlijke ontwikkeling. Discipline, gekoppeld aan een speelse en gevarieerde manier van kickbokstraining zorgt ervoor dat de kinderen op allerlei manieren gestimuleerd worden.

 

Deze sport is ideaal om zelfvertrouwen en weerbaarheid van het type te vergroten. Ook kinderen met een motorische stoornis of achterstand en concentratieproblemen hebben baat bij de trainingen. Een energieke sport waarbij naast de vele stoottechnieken ook allerlei trappen aan bod komen. Bij Sokudo Gym leer je beheerst met deze full-contact sport om te gaan. Een sport om veel te zweten, aan je conditie te werken en je op een juiste wijze te leren verdedigen.

 

Lid worden? Bekijk dan hier onze abonnementen.
Abonnementen