Ton Vriend

Mijn naam is Ton Vriend en ik heb in 1981 samen met mijn vrouw Sokudo Gym opgericht. Vroeger heb ik karate gedaan en toen in 1976 kickboksen geïntroduceerd werd in Nederland ben ik gaan kickboksen. Zelf ben ik begonnen met karate wedstrijden en later ook nog in kickboks wedstrijden. Verder heb ik als trainer veel mensen begeleid in de ring.

Mijn grootste successen zijn geweest: Ernesto Hoost, Ahmet Karakas, Esther Schouten, Dagmar Richardsson en Robin Vriend. Kickboksen vind ik een vormende sport, want je bent met deze sport op jezelf aangewezen. Je moet zelf de beslissingen nemen en je kan niemand anders de schuld geven. Ik geef nog steeds veel trainingen en werk graag met mensen individueel.


Robin Vriend

Mijn naam is Robin Vriend en ik train bij Sokudo Gym sinds 1990. Ton Vriend is mijn vader en ik moest een jaar kickboksen van hem. Uiteindelijk zijn dat er wat meer geworden. Ik heb veel wedstrijden gevochten en ook eenmaal voor de Europese titel gevochten in Engeland.

De bedoeling was dat ik door zou gaan met wedstrijden, maar anderzijds lonkte ook een carrière als trainer en daar heb ik voor gekozen. Uiteindelijk zal ik de sportschool gaan overnemen. Mijn CIOS-diploma heb ik gehaald en ben tevens sportmasseur. Ik doe veel aan krachttraining en begeleid ook de wedstrijdmensen. Kickboksen vind ik een geweldige sport en ik doe dit nog regelmatig.


Frank Budding

Hoi, ik ben Frank Budding. Mijn roots liggen in Indonesië alwaar men de vechtsport Pencak Silat beoefend. Deze sport heb ik enkele jaren mogen trainen in Amsterdam. In Hoorn trainingen gegeven in het sport duiken daar waar ik in contact kwam met Ton Vriend de oprichter van Sokudo Gym. Al snel was ik geïnteresseerd in het kickboksen.

Mijn opleiding als sportmasseur en het zelf meetrainen heeft ertoe geleid dat ik regelmatig aan de ring stond om de vechters te ondersteunen. Nazorg voor de vechters was mede een onderdeel daarvan. Als trainer is het mooi om te zien dat mensen hun grenzen verleggen. Zowel conditioneel en mentaal is het een geweldige sport. Mijn motivatie is dan ook om op ieders niveau voortgang te bewerkstelligen. En niet te vergeten….plezier in het sporten!!


Ahmet Karakas

Hoi, ik ben Ahmet Karakas. Ik ben in 1983 begonnen als leerling bij Sokudo Gym. Daar trainde ik onder leiding van Ton Vriend en destijds Dirk Bontekoe. Vroeger sparde ik veel met Ernesto Hoost.

Verder ben ik tweemaal Nederlands kampioen geweest in het Full-contact en eenmaal Europees kampioen in het WKA.

Inmiddels geef ik alweer 32 jaar les. Ik ben zelf nog vaak te vinden in de sportschool. De sport is fantastisch en de sfeer op te sportschool zou ik niet willen missen!


Tom Thuring

Mijn naam is Tom Thuring en train sinds 1986 bij Sokudo Gym. Ik trainde daarvoor vanaf 1977 in Amsterdam bij Jan Plas. Sinds 2001 geef ik les bij Sokudo Gym in zowel kickboksen en fitness, dit doe ik met veel plezier.

Zelf train ik ook nog steeds. Ik vind sfeer erg belangrijk zowel bij lesgeven als bij zelf trainen en die is dan ook erg goed bij Sokudo Gym.

Trainen is leuk maar gezelligheid en een goede omgang met elkaar is ook belangrijk. Sport is inspanning maar ook ontspanning.


Ernesto Hoost

Hoi, ik ben Ernesto Hoost. In 1981 ben ik begonnen bij Sokudo Gym, hier heb ik dus leren kickboksen. Na 20 jaar trainen en vechten in Amsterdam ben ik in 2008 weer teruggekomen op het oude nest om mee te helpen het niveau van de wedstrijdvechters te verbeteren. Ik heb 24 jaar wedstrijden gevochten dus weet wat er wordt gevraagd van een vechter.

 

Mijn ambitie en gevoel is nog steeds mezelf te verbeteren. Nu weet ik dat dit als vechter niet meer zal lukken, maar zeker als trainer en coach vallen er altijd dingen te verbeteren. Dat is dus mijn drive: mezelf en anderen verbeteren en met iedereen in een fijne sfeer blijven werken!

Hier kun je wat meer over lezen op mijn websites www.ernestohoost.nl.


Robin Vertelman

Hoi, ik ben Robin Vertelman. Sinds 2011 kickboks ik bij Sokudo Gym. Mijn fysieke gezondheid kon wel even een boost gebruiken, hier heb ik tot de dag van vandaag nog steeds profijt van. Sokudo Gym is voor mij een grote bonus familie, wanneer ik hier ben voel ik mij altijd thuis en kan ik met iedereen wel een praatje maken. De trainingen zijn voor iedereen toegankelijk waardoor je op je eigen niveau kunt starten.

 

Bij Sokudo Gym ben ik verantwoordelijk voor alle organische en promotionele uitingen om het familiegevoel van de sportschool via social media en de website over te brengen. Mijn doel voor Sokudo Gym is om consistentie te behouden in het gevoel binnen de dojo en fitness en alle uitingen daar omheen. Dit doe ik nu al jaren met veel plezier en hoop nog lang mee te mogen draaien!

 


Frans van Heerde

Hoi, ik ben Frans van Heerde. Op mijn achttiende raakte ik steeds meer geïnteresseerd in kick en thaiboxen. Ik trainde bij een sportschool die naast de Amerikaanse stijl van kickboksen (zonder lowkicks) ook lesgaf in Pencak Silat. Uiteindelijk was ik meer fanatiek met deze sport bezig, wat resulteerde in twee Nederlandse kampioenschappen en een deelname aan een WK. Vanaf 1998 ben ik begonnen bij Sokudo Gym en heb ik mij alleen gefocust op kickboksen. Na mijn trainersdiploma te hebben behaald bij SKMO geef ik sinds juli 2017 ook les bij Sokudo Gym. Ik vind kickboksen een fantastische sport. Het heeft mij fysiek en mentaal altijd sterker gemaakt en gehouden.

 

Als trainer vind ik het geweldig om mensen technieken bij te brengen. Het is heel mooi om mensen te zien groeien in niveau!

 


Tommy de Weerd

Hoi, ik ben Tommy de Weerd (24 jaar). Voordat ik bij Sokudo Gym kwam trainen was (en ben ik eigenlijk nog steeds) bezig met voetballen bij Always Forward.

 

Ik train sinds 2016 bij Sokudo Gym. Hier heb ik leren kickboksen, wat ik enorm leuk vind! Ondertussen geef ik ook trainingen voor de jeugd tot en met 16 jaar, dit vind ik erg leuk.

 

Mijn doel bij Sokudo Gym voor mijzelf is om mezelf super fit te houden en nieuwe dingen te leren bij het kickboksen en in de fitness. Daarnaast word ik gemotiveerd van het verder helpen van de jeugd met het ontwikkelen van de kickboks technieken.

 

Mijn motivatie om met sport bezig te blijven is de ontwikkelingen te blijven zien bij mezelf. Ik vind het daarbij belangrijk om te blijven leren van andere trainingen en deze technieken toe te passen op de trainingen die ik zelf geef. De ontwikkelingen bij de jeugd motiveren mij het meest, ik zie ze steeds beter worden en ze leren elke week weer meer!

 


Frank Cupido

Hoi, ik ben Frank Cupido. Sporten zat er bij mij al vroeg in. Ik begon rond mijn 6e met gym, rolde door naar turnen en zat al snel in de keurploeg bij K&V. Na aan diverse kampioenschappen mee te hebben gedaan heb ik nog twee jaar in de “springploeg” gezeten. Na een aantal jaar ben ik gestopt en ben ik begonnen met fitness toen een lid van Sokudo Gym mij enthousiasmeerde om een keer te komen kickboksen.

 

Na een jaar te hebben gekickbokst heb ik in 1999 de overstap gemaakt naar het boksen, wat mij beter lag. Daarin heb ik mijn wedstrijden gebokst bij Ronald Vos met het toenmalige Sokudo Gym Boksteam, wat een geweldige tijd was!

 

Van daaruit bleek dat het coachen/les geven ook mijn interesse had en mij ook lag. Ik heb hiervoor mijn papieren gehaald bij de Nederlandse Boksbond. Momenteel ben ik zes jaar actief als bokstrainer bij Sokudo Gym en kan enorm genieten als de sporters mijn fanatisme, plezier en passie, en vooral de techniek van het boksen overnemen tijdens mijn trainingen.

 

Zelf train ik ook nog heel graag in de fitness of bij een van de andere trainers van Sokudo Gym!


Richard Strijker

Hoi, ik ben Richard Strijker. Voordat ik bij Sokudo Gym kwam trainen heb ik wat aan fitness gedaan. In 2000 ben ik bij Sokudo Gym begonnen met kickboksen. Ik heb vooral lang als recreant getraind. In 2010 heb ik het trainen wat serieuzer genomen en ook een wedstrijd mee kunnen draaien. Dit was een fantastische ervaring en achteraf had ik dat veel eerder moeten doen.

 

Omdat ik mijzelf meer wilde verbreden in de sport ben ik in 2020 begonnen met een trainerscursus en ben ik nu een van de jeugdtrainers. Mijn doel met de jeugd is om ze te enthousiasmeren en weerbaar te maken doormiddel van kickboksen. Daarnaast wil ik ze een goede technische basis mee geven waar ze later profijt van hebben als ze doorstromen naar de volwassenen.