Met kickboksen worden er technieken uit het boksen gebruikt, maar het is veelzijdiger dan dat. Je mag je handen, knieën en benen gebruiken. Er mag getrapt worden naar het hoofd, het lichaam en de bovenbenen. Anders dan in het oorspronkelijke Muay Thai zijn elleboogstoten niet toegestaan bij kickboksen. Deze lessen hebben wij in alle niveaus van beginners tot gevorderd. Om je meer wegwijs te maken in de soorten kickboksen die wij aanbieden hebben wij hieronder per soort een aantal voordelen voor je opgesomd. 

Voordelen kickboksen:

Door middel van techniek training leert men kickboksen met lichamelijk contact. Er wordt getraind om aan te vallen maar ook te verdedigen. Het opbouwen van conditie en hand-oog coördinatie zijn twee belangrijke voordelen van kickboksen techniek.

vinkje Opbouwen van conditie en kracht
vinkje Voel je energiek en sterk
vinkje Minder stress
" Vechtsport leren zonder lichamelijk contact

Voordelen zaktraining Kickboksen:

Door middel van zaktraining leert men kickboksen zónder lichamelijk contact. Men leert de techniek op een zak waardoor je de hand-oog coördinatie sneller onder controle hebt en de stap naar techniek training makkelijker kan worden gemaakt. Ook bij de zaktraining wordt de conditie optimaal verbetert.

vinkje Opbouwen van conditie en kracht
vinkje Voel je energiek en sterk
vinkje Minder stress
vinkje Vechtsport leren zonder lichamelijk contact

Kickboksen vrouwen:

Bij Sokudo Gym hebben wij speciale kickboksentrainingen voor vrouwen. Tijdens deze vrouwentrainingen wordt er meer aandacht besteedt aan verschillende soorten spiergroepen die voor vrouwen bij het kickboksen belangrijk zijn.

vinkje Voel je energiek en sterk
vinkje Minder stress
vinkje Gespecialiseerde spier training
vinkje Opbouwen van conditie en kracht

Gratis proefles

Bij Sokudo Gym Hoorn is het voor iedereen die geïnteresseerd is in kickboksen of boksen mogelijk om een gratis proefles aan te vragen. Vraag dus nu je gratis proefles aan! Gratis proefles

Meer informatie over kickboksen

 

Kickboksen is een populaire vechtsport voor jong en oud en is ontstaan in Thailand en de USA. Bij deze sport mogen naast boks technieken ook traptechnieken gebruikt worden. Het beoefenen van kickboksen is onder andere goed voor je algehele conditie, spieropbouw, coördinatie, lenigheid en zelfvertrouwen. Bij Kickboksen maakt men gebruik van de vuisten, de voeten en het scheenbeen.

 

Deze vechtsport is ooit ontstaan als een samenvoeging van verschillende vechtsporten zoals boksen, Muay Thai en Kung Fu. Het kickboksen werd vervolgens gebruikt als sport om verschillende stijlen vechtsporters met elkaar te kunnen meten.

 

Kickboksen heeft veel voordelen, zowel fysiek als mentaal. Kickboksen is een complete sport waarmee je heel je lichaam traint. De veelzijdigheid van het kickboksen maakt het tot een van de efficiëntere vechtsporten terwijl het wedstrijdelement een breed publiek aanspreekt. In het kickboksen worden stoot- en traptechnieken gecombineerd met elleboog, knie en clinch technieken. Waar veel verdedigingssporten de fysieke factor onderschatten wordt binnen het kickboksen juist veel aandacht geschonken aan conditie, snelheid, kracht en evenwicht. Dit geheel wordt zo gecombineerd dat je na elke les een goede algemene workout hebt gehad en efficiënte verdedigingstechnieken hebt geleerd.

 

Er zijn veel verschillende soorten kickboksen. Doordat je verschillende boks- en traptechnieken en meerdere oefeningen met het eigen lichaamsgewicht doet wordt je conditie, kracht en uithoudingsvermogen beter. Gevorderde boksers hebben ook veel baat bij bijvoorbeeld zaktraining. Zij verfijnen hun technieken, zorgen ervoor dat hun conditie op pijl blijft en werken aan explosiviteit en snelheid.

 

Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen gebruikt mogen worden. Tijdens de training leer je de basistechnieken van Kickboksen. Kickboksen is een fantastische whole physique cardio-workout waarbij je al de spieren in je lichaam gebruikt.

 

Bij Sokudo Gym bieden wij kickboks lessen aan voor jonge kinderen tot en met senioren. Om pedagogisch verantwoord les te kunnen geven hebben wij de jeugd opgedeeld in verschillende leeftijdsgroepen.

 

Lid worden? Bekijk dan hier onze abonnementen.
Abonnementen