Tuimelen (ook wel peutergym) is aan te bevelen voor kinderen in de leeftijd van 1 tot en met 5 jaar. Tijdens het tuimelen oefent uw kind allerlei elementaire vormen van bewegen zoals lopen, huppelen, kruipen, hinkelen, rollen, val breken, duikelen, buitelen en tuimelen. Tevens leren ze begrippen als “voor – achter – onder – boven”. Omdat de kinderen dit met elkaar en naast elkaar doen gaan ze ook ervaren wat “samenwerken” is. Tuimelen is een goede springplank naar andere sporten.

Rene Opstals Photography - Sokudo 4 star groot--3

Tuimelen/peutergym:
Met behulp van verschillende spelletjes en materialen stimuleren we het balgevoel, bewegen, klimmen en klauteren, motorische vaardigheden en samenspelen. We proberen iedere les weer uitdagend te maken en zullen ook veel herhalen, zodat kinderen vertrouwd raken met het idee. We hebben af en toe ook themalessen zoals pietengym, paashaasgym en het thema carnaval.

vinkje Motorische ontwikkeling versnellen

vinkje Goede basis voor alle sporten

vinkje Samenspelen

vinkje Zintuigen en evenwicht oefenen

Gratis proefles

Wilt u graag een proefles tuimelen (peutergym) voor uw peuter bij Sokudo Gym Hoorn? Vraag dan nu gratis een proefles aan om te komen tuimelen (peutergym) in Hoorn!

Meer informatie over tuimelen/peutergym

 

Zeker in deze tijd, waarin kinderen minder bewegen dan vroeger is zo’n extra beweegmoment in de week nog niet zo’n gek idee. Het doel van tuimelen/ peutergym is om een bijdrage te leveren aan een gezonde en sportieve uitdaging voor uw peuter. Uw peuter maakt op speelse wijs kennis met verschillende vormen van sport en spel. Deze sportvormen stimuleren tevens de motorische ontwikkeling van uw kind. Bij Sokudo Gym bieden wij een beweegprogramma aan voor onze jongste sporters.

 

Ook in de hersenen van kinderen gebeurt heel veel tijdens sporten en spelen. Sommige kinderen zullen eerst ‘de kat uit de boom kijken’, maar zij zullen na een tijdje vanzelf mee gaan doen. Elke zaterdagochtend zijn de kleine en u welkom.
Bij alle oefeningen is het uitgangspunt dat de kinderen op een veilige manier veel leren, veel plezier hebben en actief bezig zijn. De les duurt 3 kwartier tot een uur en samen met de ouder/verzorger gaan ze de les ervaren. Uit ervaring is namelijk gebleken dat hele jonge kinderen zich beter ontwikkelen met een ouder/verzorger mee de les in! Elke week ziet de les er weer anders uit, maar er zijn altijd verschillende blokken gevuld met beweegvormen.

 

Bij Sokudo Gym Hoorn bieden wij de unieke mogelijkheid aan om met uw jongste kind te tuimelen (peutergym). Het tuimelen heeft verschillende voordelen. Zo versnelt het de motorische ontwikkeling, leert uw peuter samenspelen, leert uw peuter het evenwicht en zintuigen te ontwikkelen en is tuimelen een goede basis voor meerdere sporten.

 

Lid worden? Bekijk dan hier onze abonnementen.
Abonnementen