Boksen

Boksen is een uitstekende sport die je in korte tijd in staat stelt jezelf goed te verdedigen. Je gaat er beter uitzien doordat je lichaam zich aanpast aan de training en je zelfvertrouwen zal ervan toenemen. De lesopbouw van onze trainingen is erop gericht om voor iedereen de sport zo snel mogelijk aan te leren.

Boksen is een sport geschikt voor dames en heren. Je kunt deze sport op meerder manieren bij ons beoefenen.

Je kan het puur alleen voor de techniek doen. Deze training is op de maandagavond. De les wordt in een flink tempo gegeven en er worden diverse stootvormen doorgenomen. Verdedigingen horen hier ook bij. Op dinsdagavond is er een les die alleen op de bokszak plaatsvindt en dus bij uitstek geschikt is om je een lekker uit te leven, af te reageren en je conditie te verbeteren. Het is een zeer zware les en die word erg goed bezocht. Op donderdagavond is er een les die meer geschikt is voor diegene die ook willen sparren. In deze les worden de aanvallen aangeleerd, de verdedigingen geoefend en er wordt echt gespard. Je kan dus zelf beslissen in welke les je wilt trainen.

Mocht je alleen willen boksen onder leiding van een personal trainer dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Recreatief boksen en jeugd boksen. Op een leuke manier worden de bokstechnieken aangeleerd door middel van een goed opgebouwd programma. Het plezier in de les vormt hierbij een belangrijk onderdeel. Deze lessen zijn voor zowel jongens als meiden toegankelijk vanaf 13 jaar. De jeugdlessen zijn toegankelijk vanaf 8 jaar.

Wedstrijdgericht boksen
Wedstrijdgericht boksen gaat een stapje verder dan het recreatieve boksen. De trainingen kenmerken zich door het aanleren van diverse bokstechnieken gericht op echte wedstrijden.
Zie ook: Wedstrijd vechten

Conditioneel boksen
De populairste vorm van dit moment zijn de “conditionele trainingen” in het boksen. Alle oefeningen worden uitgevoerd op een trainingszak. De opbouw van de les kenmerkt zich door een uitgebreid “warming up” programma, loopvormen en spierversterkende oefeningen voor benen, armen en buik.

Dames en meiden
Dames en meiden vinden het vaak leuk om met een vriendin samen te trainen. In ieder geval als “meiden-onder-elkaar”. Ook dit is mogelijk bij Sokudo Gym. Een leuke training waarbij het aanleren van technieken centraal staat. De training biedt uitstekende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in het boksen. Tevens zullen er uitgebreide zelfverdedigingstechnieken aan bod komen. Een aspect dat zeker niet vergeten wordt zijn de spierversterkende oefeningen voor buik, benen, billen en armen. En natuurlijk is het een uitstekende manier om snel overtollige kilo’s kwijt te raken. De lessen zijn toegankelijk vanaf 13 jaar.

Onder begeleiding van een personal trainer
Boksen onder leiding van een personal trainer is leuk, inspirerend en heeft bewezen de meest effectieve begeleidingsvorm te zijn die je je kunt wensen. Een goede personal trainer stelt een optimaal trainingsprogramma voor je op, adviseert je op het gebied van voeding en ontspanning, en helpt met het stellen van reële doelen.

Iedereen weet wel dat je alleen door middel van doorzettingsvermogen en tomeloze inzet trainingsresultaten zult behalen. Echter blijken juist dat de twee voorwaarden te zijn die voor veel mensen moeilijk na te streven zijn. Een personal trainer helpt je hierbij en weet je te motiveren, ook op momenten dat je het even niet meer ziet zitten. Kortom, met een personal trainer sta je er niet meer alleen voor!

Wij werken op afspraak en de trainingen vinden meestal plaats buiten de reguliere- of groepslessen. Je kunt één op één werken met je personal trainer maar het is ook mogelijk om het met meerdere personen te doen.

Hoe leg je een bandage aan?
Voor uitleg over hoe een bandage aangelegd dient te worden, bekijk deze uitleg: Aanleggen van bandage