Kickboksen

Het is een uitstekende sport die je in korte tijd in staat stelt jezelf goed te verdedigen. Je gaat er beter uitzien doordat je lichaam zich aanpast aan de training en je zelfvertrouwen zal ervan toenemen. De lesopbouw van onze trainingen is erop gericht om jou deze sport zo snel mogelijk te leren.

De sportbeoefening van kickboksen kent vijf verschillende vormen:

  1. Recreatief en jeugd
  2. Wedstrijdgericht
  3. Conditioneel
  4. Dames kickboksen
  5. Onder begeleiding van een personal trainer

Recreatief kickboksen en jeugd kickboksen
Op een leuke manier worden de stoot-, trap- en knietechnieken aangeleerd door middel van een goed opgebouwd programma. Herkenbaarheid van de lesstof zal dan ook wekelijks terugkeren in de les. Het plezier in de les vormt hierbij een belangrijk onderdeel.

Deze lessen zijn voor zowel jongens als meiden toegankelijk vanaf 13 jaar.
De jeugdlessen zijn toegankelijk vanaf 8 jaar.

Wedstrijdgericht kickboksen
Wedstrijdgericht kickboksen gaat een stapje verder dan het recreatieve kickboksen. De trainingen kenmerken zich door het aanleren van kickboks technieken die in overnametechnieken worden uitgewerkt. Uiteraard vormt het sparren hierbij een essentieel onderdeel. Ernesto Hoost is nauw betrokken bij het trainen van deze groep en neemt deze onderhanden op de donderdag om 19:30 uur.
Zie ook: Wedstrijd vechten

Conditioneel kickboksen
De populairste vorm van dit moment zijn de “conditionele trainingen” in het kickboksen. Deze trainingen worden uitgevoerd op speciaal ontwikkelde “Stoot en trapzakken”. Je hebt dus geen vaste partner waarmee je samenwerkt. Alle oefeningen worden uitgevoerd op een trainingszak. De opbouw van de les kenmerkt zich door een uitgebreid “warming up” programma, loopvormen en spierversterkende oefeningen voor benen, armen en buik. Het zijn leuke, pittige lessen die op muziek gegeven worden.

Dames kickboksen
Een grote groep meiden vindt het leuker om met een vriendin samen te trainen. Ook dit is mogelijk bij Sokudo Gym. Een leuke training waarbij het aanleren van technieken centraal staat. De training biedt uitstekende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in het kickboksen. Tevens zullen er uitgebreide zelfverdedigingstechnieken aan bod komen. Een aspect dat zeker niet vergeten wordt zijn de spierversterkende oefeningen voor buik, benen, billen en armen. De lessen zijn toegankelijk vanaf 13 jaar. En natuurlijk is het een uitstekende manier om snel overtollige kilo’s kwijt te raken.

Onder begeleiding van een personal trainer
Kickboksen onder leiding van een personal trainer is leuk, inspirerend en heeft bewezen de meest effectieve begeleidingsvorm te zijn die je je kunt wensen. Een goede personal trainer stelt een optimaal trainingsprogramma voor je op, adviseert jou op het gebied van voeding en ontspanning, en helpt met het stellen van reële doelen.

Iedereen weet wel dat je alleen door middel van doorzettingsvermogen en tomeloze inzet trainingsresultaten zult behalen. Echter blijken juist dat de twee voorwaarden te zijn die voor veel mensen moeilijk na te streven zijn. Een personal trainer helpt je hierbij en weet je te motiveren, ook op momenten dat je het even niet meer ziet zitten. Kortom, met een personal trainer sta je er niet meer alleen voor!

Wij werken op afspraak en de trainingen vinden meestal plaats buiten de reguliere – of groepslessen. Je kunt één op één werken met je personal trainer maar het is ook mogelijk om het met meerdere personen te doen.

Hoe leg je een bandage aan?
Voor uitleg over hoe een bandage aangelegd dient te worden, bekijk deze uitleg: Aanleggen van bandage